dr. J. VANDEPUTTE

Plastische Chirurgie

Klik hier om naar uitgebreide fotoreportage te gaan.Klik hier om naar uitgebreide fotoreportage te gaan.

oogleden: huidverstrakking met de fractionele CO2 laser

Bij fractionele CO2 laser therapie loopt de laserstraal niet de hele oppervlakte van de huid af. Gelijkmatig verspreide puntjes, verschillende honderden per vierkante centimeter, worden verhit, terwijl de tussenliggende huid intact blijft. Een deel van de gelaserde huid verdwijnt door verdamping, een deel trekt samen. Bij de meeste behandelingen bedekken de puntvormige korstjes rond de 20% van het huidoppervlak en blijft 80% gespaard. Bij de genezingsreactie wordt extra collageen aangemaakt, wat de huid verder doet verstrakken.

De oogleden zijn enkele dagen gezwollen en de kleine korstjes komen los na ongeveer vijf dagen. Omdat er pigmentstoornissen kunnen optreden moet de huid enkele weken voor- en nabehandeld worden met specifieke crèmes. Een risico op infectie of littekenvorming is niet onbestaande maar wel erg klein.

De meeste behandelingen bestaan uit drie zittingen met een tussenpoos van ongeveer zes weken.

Laserbehandeling is voor vele patiënten een veiliger en betrouwbaarder behandeling van huidoverschot en rimpels aan de onderste oogleden dan klassieke, chirurgische behandeling, die vaker een "geopereerd" uitzicht of een ietwat veranderde blik veroorzaken.