dr. J. VANDEPUTTE

Plastische Chirurgie

rimpels, walletjes en plooien

Fronsrimpels, kraaienpoten, groefjes in de lippen en halsrimpels ontstaan door voortdurende inwerking van de spieren op de huid die geleidelijk haar elasticiteit verliest.
Op sommige plaatsen kan de spierwerking op eenvoudige wijze en zeer plaatselijk stilgelegd worden met botulinum toxine. Andere rimpels kunnen beter met vulstoffen verhuld worden. Beide behandelingen zijn eenvoudig op de raadpleging toe te passen en vergen zo goed als geen herstelperiode.
Als de huid overal fijne rimpeltjes vertoont, ouderdomsvlekken en/of verhardingen kan een peeling de huid egaler en strakker maken. Naargelang de diepte van de behandeling is er geen verdoving tot algemene verdoving nodig en ontstaat alleen wat lichte schilfering gedurende enkele dagen tot een echte genezingsperiode van twee tot drie weken.
Met radiofrequentiegolven kan de collageenaanmaak gestimuleerd worden in dunne, rimpelige huid zoals aan de onderste oogleden of in de hals. De textuur van het huidoppervlak kan ook behandeld worden met de NdYag laser. Elk van beide behandelingen gebeurt op de raadpleging en er zijn weinig ongemakken.
Sommige pigmentstoornissen zoals ouderdomsvlekken kunnen behandeld worden met intens gepulseerd licht (IPL).
De fractionele CO2 laser kan zowel ingezet worden voor verbetering van de huidtextuur als voor huidverstrakking.
Als weefsels afzakken zoals bij wallen onder de oogleden, huidplooien aan wangen en hals is heelkundige correctie het meest efficiënt. De huidige liftingtechnieken zoals facelift en halslift focussen op het terugplaatsen van afgezakte weefsels. Uitgerokken huid kan verwijderd worden. Waar een tekort aan vetweefsel een volumevermindering veroorzaakt heeft, kan vet uit een andere lichaamsstreek ingeplant worden (lipostructuur).
Klik op de links voor meer gedetailleerde uitleg