dr. J. VANDEPUTTE

Plastische Chirurgie

Klik hier om naar uitgebreide fotoreportage te gaan.Klik hier om naar uitgebreide fotoreportage te gaan.

Definitieve, operatieve behandeling van overmatig okselzweten

De zweetklieren van overmatig zwetende oksels kunnen niet steeds door deodorant geneutraliseerd worden. Sommige bestanddelen van de deodorant die de poriën verstoppen worden immers niet door iedereen goed verdragen.

Langs een insnede van hoogstens één centimeter lang, en onder plaatselijke verdoving, kan de okselhuid losgemaakt worden van het onderliggende vet. De zweetklieren worden door aangepaste liposculptuur afgeschraapt van de onderzijde van de huid. Het ziekenhuisverblijf duurt niet langer dan enkele uren. Er zijn enkele ongemakken, maar rustig werk kan al de volgende dag hervat worden. De huid groeit terug vast als een huident.

Meestal verloopt de genezing erg vlot. Door de heel korte insnede zijn er veel minder restletsels dan na open chirurgie op de oksels. Er is wel een tijdelijke verharding van de behandelde zone.

Er is een kleine kans op een verwikkeling waarbij de huid niet helemaal aangroeit en een open wonde ontstaat. Dan zou langdurige wondverzorging nodig zijn.

Deze definitieve behandeling van zweetoksels weegt op termijn van enkele jaren minder op het budget dan injecties om de zes à twaalf maand.